Prednosti 4-taktnog motora

Prodaja Honda 4-taktnih vanbrodskih motora u svijetu, tijekom četrdeset godina, vodeća je u 4-taktnoj tehnologiji.

Zašto su 4-taktni vanbrodski motori smatraju boljim?

Niži operativni troškovi

4-taktni vanbrodski motori su za oko 50% ekonomičniji te učinkovitiji u odnosu na potrošnju goriva od tipičnih dvotaktnih vanbrodskih motora. Nema potrošnje dvotaktnog ulja koje je potrebno, što smanjuje troškove u odnosu na tijek upotrebe.

Bolja tehnologija znači duži vijek trajanja

  • 2-taktni motori oslanjaju se na plin ili zrak nanoseći tanki uljni film na kritične komponente motora. 4-taktni pak motori zapljuskuju-oplakuju sve unutarnje komponente uljem za podmazivanje, koje je na taj način učinkovito i dosljedno. Ova tehnologija 4-taktnih motora također pomaže ispravnosti radnih komponenti motora, što poboljšava trajnost.
  • Otvori kod 2-taktnih motora kod cilindra i klipova prouzrokuju ubrzano habanje klipa i prstena. Budući da ne postoje usisni i ispušni otvor na cilindru ili klipu kod 4-taktnih motora, oni rade u uvjetima većeg opterećenja osiguravajući istovremeno i duži vijek trajanja.

Više ekološke odgovornosti

4-taktni vanbrodski motori su oko 90% čišći od tipičnih 2-dvotaktnih motora. 4-taktni motori ne ispuštaju ulje direktno u vodu.

Honda vanbrodski motori imaju ultra-nisku emisiju ispušnih plinova. Svi naši motora zadovoljavaju najviši CARB 3-star rejting propisan rigoroznim California Air Resource Board standardom za 2009.

Višestruko ugodno iskustvo u korištenju

4-taktni vanbrodski motori su do 50% tiši od 2-dvotaktnih. Da ne spominjemo manje dima i mirisa. Nema dvotaktnog smrada koji kože upropasti tvoj dan na moru!